Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 43 Maandag – Aardappel-courgettegratin met varkenshaas

ma43.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

20 MIN. + 20-25 OVENMIN. (ca. 575 kcal p.p.)

 

Categorie: vlees

Keuken: Frans

 

800 g vastkokende aardappelen, in dunne plakjes

2 courgettes

2 eieren, losgeklopt

200 ml havermelk

150 g geraspte jongbelegen kaas

2 tl gedroogde rozemarijn

2 el olijfolie

400 g varkenshaas

8 kruidnagels

ingevette lage ovenschaal (24-26 cm ø)

 

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de aardappelplakjes 5 min. en giet af. Leg de aardappel en courgette dakpansgewijs in 2 lagen in de ovenschaal. Meng de eieren, haverdrank, kaas, rozemarijn en zout en peper naar smaak erdoor. Schenk over de aardappel en courgette. Bak de gratin in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en steek de kruidnagels erin. Bak het vlees in ca. 10 min. rosé of naar wens gaar. Serveer met de gratin.

 

Tip: Vervang de havermelk door slagroom!

Ook interessant