Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 43 dinsdag – Spaanse rijst met kip

di43.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

20 MIN. (ca. 605 kcal p.p.)

 

Categorie: gevogelte

Keuken: Spaans

 

300 g gele rijst

2 el amandelschaafsel

2 el olijfolie

125 g chorizo (worst), in blokjes

300 g kipfilet, in reepjes

1 groene paprika, in blokjes

200 g tuinerwten (diepvries)

500 g tomaten, in stukjes

2 el peterselie, fijngehakt

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel en schud op een bord. Verhit in de koekenpan de olie. Bak de chorizo 3 min. Voeg de kipfilet toe en bak 3 min. mee. Schep de paprika en de bevroren doperwten erdoor en bak de groenten in 4 min. knapperig gaar. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 min. Giet de rijst af. Bak de rijst 2-3 min. met de kip en de groenten mee. Breng op smaak met zout en peper en schep op 4 borden. Bestrooi met de peterselie.

 

Ook interessant