Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 29 Donderdag – Ovenpasta Ham-Kaas met Sperziebonen

29-do-ovenpasta-ham-kaas-met-sperziebonen_web.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 45 ovenmin (ca. 535 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Italiaans
Knorr Mix voor Ovenpasta Ham-Kaas
1 rode paprika, in blokjes
300 g sperziebonen
100 g salami, in kleine blokjes
250 g pasta (penne)
125 ml Blue Band Finesse voor Koken
50 g geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C) en vet een ovenschaal in (inhoud ca. 2,3 liter). Maak de sperziebonen schoon en kook ze ca. 5 min. voor. Meng 700 ml koud water met de Blue Band Finesse in een kom en voeg hier de inhoud van het zakje Knorr kruidenmix aan toe. Roer het geheel goed door en laat ca. 3 min. staan.
Verdeel de (ongekookte) pasta over de bodem van de ovenschaal, met daar bovenop de salami, de paprika en de sperziebonen. Roer de saus nog even door, giet deze dan over de pasta en zorg dat alles goed onderstaat. Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat het gerecht in 45 min. gaar worden. Laat het gerecht nog 5 min. afkoelen voor het serveren. Serveer de ovenpasta met een frisse salade.

Ook interessant