Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 29 Dinsdag – Kip Piri Piri

29-di-foodshot-kip-piri-piri_web.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 min. (ca. 660 kcal p.p.)
Categorie: gevogelte
Keuken: Portugees

Knorr Wereldgerecht Lasagne
300 g kipfilet, in reepjes
200 g sperziebonen
1 rode paprika in reepjes
3 tomaten in stukjes
1 komkommer in stukjes
1 ui in halve ringen
olie

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen ca. 5 min. voor in ruim kokend water en giet af. Meng de inhoud van het zakje ‘marinade’ met 2 el olie in een kom en marineer hierin de kip ca. 5 min.
Breng 650 ml koud water in een pan en voeg de inhoud van het zakje ‘rijst’ en de inhoud van het zakje ‘kruidenmix’ hieraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 17 min. zachtjes doorkoken, zonder deksel op de pan. Roer af en toe door. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg de ui, paprika en voorgekookte sperziebonen toe en bak deze nog even kort mee. Meng voor de salade de
inhoud van het zakje ‘dressing’ met 3 el olie en 3 el koud water en schep dit door de komkommer- en tomatenstukjes. Serveer de Kip Piri Piri met de rijst en de salade apart.

Ook interessant