Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 21 Woensdag – Hollandse asperges met rosbief

21_wo_asperges-rosbief_web.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 565 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1 kg asperges, geschild
1 kg kriel in schil
2 el olijfolie
500 g rosbief a la minute
1 sjalot, fijngesnipperd
75 ml droge witte wijn
125 ml slagroom
3 el peterselie, fijngehakt

Kook de asperges in water met zout in 15 min. gaar. Kook de kriel in water met zout in 10 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olie. Bestrooi de rosbief met zout en peper en bak ze in 1 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Fruit in het bakvet de sjalot. Voeg de wijn toe en schraap de aanbaksels los. Schenk de slagroom in de pan en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Meng er de peterselie en zout en peper naar smaak door. Leg de asperges met de rosbief op 4 borden. Schep er de peterseliesaus over. Serveer met de kriel.

Ook interessant