Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 21 Donderdag – Kipsalade met spekjes en geitenkaas

21_do_kipsalade-geitenkaas-walnoot_web.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 530 kcal p.p.)
Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands

3 el olijfolie
2 kipfilets
200 g sperziebonen, schoongemaakt
125 g spekblokjes
75 g jonge bladsla
1 mango, in blokjes
1 rode ui, in halve ringen
3 el honing-mosterddressing
100 g zachte geitenkaas, grof verkruimeld
50 g walnoten, grofgehakt

Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Besmeer de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in ca. 12 min. aan beide kanten bruin en gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan de laatste el olijfolie. Bak de spekblokjes knapperig uit. Snijd de kipfilet in plakjes. Verdeel de sla, bonen, kipfilet en ui over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Maak de salades af met de geitenkaas, de mango, de spekblokjes en de walnoten.

Tip Lekker met ovenfrites of volkoren stokbrood.

Ook interessant