Eten

Week 20 Dinsdag – Lasagne met spinazie en salami

20-di-lasagne-met-spinazie-en-salami_web.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
15 min + 35-40 MIN. (ca. 600 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Italiaans

Knorr Wereldgerecht Lasagne
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, fijn gesnipperd
3 tomaten, in stukjes
1 rode ui, in halve ringen
125 g salami, in blokjes
400 ml melk
200 ml water
300 g verse spinazie (gewassen)
100 g geraspte kaas
1 ovenschotel (1,5 l)

Verwarm de oven voor op 200º C.
Verhit een wok en bak hierin de salami ca. 3 min. Voeg de paprika en ui toe en bak deze nog even kort mee. Voeg dan ook de spinazie toe en laat deze al omscheppend in ca. 2 min. slinken. Schenk het overtollige vocht af. Voeg dan eerst de inhoud van het zakje ‘saus’
toe aan het spinaziemengsel en vervolgens 400 ml melk en 200 ml water. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 2-3 min. zachtjes koken (de saus blijft dun). Neem een ingevette ovenschaal. Doe de saus en de lasagnebladen om en om in de ovenschaal. Begin en eindig met een laagje saus. Strooi als laatste de geraspte kaas erover en bak de lasagne in de oven in 35 à 40 min. gaar. Meng de inhoud van het zakje ‘dressing’ met 3 el (olijf)olie en 3 el water en schep dit door de tomatenstukjes en halve uienringen.

 

Lasagne met spinazie en salami is tip 1 uit de Knorr Lasagne Varatie Top 10

 

Ontdek meer Variatie Top 10’s op Knorr.nl!

Ook interessant