Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 19 Maandag- Kiptajine met couscous

19_ma_kiptagine_web.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 570 kcal p.p.)
Categorie: gevogelte
Keuken: Mediterraan

300 g couscous
2 el olijfolie
400 g kipfilet, in plakjes
200 g bospeen, in plakjes
1 tl gemalen komijn
1 blik kikkererwten (425 ml), uitgelekt
50 g zwarte olijven
100 ml sinaasappelsap
3 el munt, grofgehakt

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen. Verhit in een tajine of hapjespan de olie. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak in 3 min. bruin aan. Bak de bospeen 2 min. mee. Schep de komijn, de kikkererwten en de olijven erdoor. Schenk het sinaasappelsap in de pan en stoof de tajine afgedekt nog 10 min. Schep de munt en zout en peper naar smaak erdoor. Verdeel de couscous over 4 borden. Schep er de kiptajine bij.

Ook interessant