Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 19 Donderdag- Hollandse bruine bonenstamp met ’n bal & spekjesjus

19_do_bonenstamp-gehaktbal_web.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 850 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
1 pot Hollandse bruine bonen (720 g)
50 g boter
4 gehaktballen
125 g gerookte spekblokjes
1 ui, gesnipperd
1 zakje jus voor stamppot (24 g)
1 el verse tijmblaadjes

Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Smelt in een braadpan de boter. Bak de gehaktballen in 20 min. bruin en gaar. Giet de bonen af, spoel ze af en voeg de laatste 5 min. aan de aardappelen toe. Neem het vlees uit de pan. Bak de spekblokjes en ui 4 min. in het bakvet. Voeg de jusmix en 250 ml koud water toe en breng al roerende aan de kook. Breng de jus op smaak met de tijm en peper. Giet de aardappelen en bonen af. Stamp ze tot een grove puree. Breng de stamppot op smaak met een scheutje jus en peper. Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de gehaktballen met de jus erbij.

Ook interessant