Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 18 Vrijdag – Kipkebab met kruidige couscous

18_vr_couscous-kipkebab-web.jpg

HOOFDGERECHT (4 PERSONEN)
20 MIN. (ca. 590 kcal p.p.)
Categorie: gevogelte
Keuken: Turks

400 g kipfilet, in lange repen
1 tl kerrie-poeder
1/2 tl gemalen kaneel
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
4 pruim-tomaten, in blokjes
1 el harissa • 300 g couscous
1 blik kikkererwten (425 ml), uitgelekt
1 bosje platte peterselie, grofgehakt

Bestrooi de kipfilet met de kerrie-poeder, komijn en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kipkebabs in 8-10 min. bruin en gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de ui en tomaat 2 min. Voeg de harissa (of meer naar smaak) toe en bak nog 1 min. Schep de couscous en kikkererwten erdoor. Schenk 500 ml water in de pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de couscous afgedekt 5 min. wellen. Roer de couscous met een vork los. Meng de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor. Schep de couscous op 4 borden en leg er de kipkebabs bij. Lekker met knoflooksaus en een partje citroen of limoen.

 

Ook interessant