Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 17 Woensdag – Witlofpizza met mascarpone

17-wo-witlofpizza-web.jpg

HOOFDGERECHT (4 PERSONEN)
15 MIN. + 15 OVENMIN.
(ca. 925 kcal p.p.)
Categorie: vegetarisch
Keuken: Italiaans

800 g witlof
3 el olijfolie
4 pizzabodems (koelvers)
200 ml tomatensaus
250 g mascarpone
62 tenen knoflook, fijn-gehakt
50 parmezaanse kaas, geraspt
3 el tijmblaadjes

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd een plakje van de onderzijde van de witlofstruikjes en snijd ze in de lengte in partjes van 1 cm. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de witlof, eventueel in 2 porties, in 6 min. beetgaar. Bestrijk intussen de pizzabodems met de tomatensaus. Roer de mascarpone los en meng er de knoflook, kaas, tijm en peper naar smaak door. Verdeel de witlof over de pizzabodems. Schep er het mascarponemengsel op. Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Tip Liever met vlees? Beleg de pizza extra met reepjes ham of gebakken spekblokjes.

Ook interessant