Week 15 Donderdag – Andijviestamppot met kabeljauwburger
Redactie Margriet | 31 maart 2014
HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 655 kcal p.p.) Categorie: vis Keuken: Hollands
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
50 g boter
4 kabeljauwburgers
1 blik mandarijnpartjes op siroop (310 g)
600 g andijvie, in reepjes
3 el ravigottesaus
Kook de aardappelen in water met zout gaar. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de visburgers in 8 min. goudbruin en gaar. Giet de mandarijntjes af en vang de siroop op. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de siroop en resterende 25 g boter tot een smeuïge puree. Schep er de andijvie en de mandarijntjes door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de andijviestamppot op 4 borden. Leg er de kabeljauwburgers bij en serveer met de ravigottesaus.