Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 13 Maandag – Vegetarische pastitsio (Griekse pastaschotel)

13-ma-griekse-vega-pasta-web.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 815 kcal p.p.)
Categorie: vegetarisch
Keuken: Grieks

400 g pipe rigate (pasta)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
350 g vegetarisch fijngehakt
1 tl gemalen kaneel
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
200 g crème fraîche
4 el geraspte parmezaanse kaas
2 tl gedroogde oregano
ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en helft van de knoflook. Bak het gehakt 1 min. mee. Schep de kaneel erdoor. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm de saus 10 min. Meng intussen de crème fraîche met de rest van de knoflook, de kaas en de oregano. Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel er de room over. Bak de pasta in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin.

Tip Maak terwijl de pasta in de oven staat nog een frisse salade voor erbij.

Ook interessant