Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 42 Maandag – Bloemkoolschotel met kerriepuree

bloemkoolschotel.png

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 560 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch Keuken: Hollands

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 200 ml melk
  • 2 tl kerriepoeder
  • 200 g crème fraîche
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 50 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el tijmblaadjes
  • ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

 

 

 

Zo maak je het!

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de bloemkool in 15 min. gaar. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en kerriepoeder tot een smeuïge puree. Schep de kerriepuree in de ovenschaal. Verdeel er de bloemkool over. Meng de crème fraîche, knoflook, kaas, tijm en peper naar smaak. Schep het roommengsel op de bloemkool. Bak de bloemkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.

Ook interessant