Week 42 Dinsdag – Krokante kip Provençaal met aardappelen en Italiaanse groente
Redactie Margriet | 1 oktober 2014
Krokante kip Provençaal met aardappelen en Italiaanse groente HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 465 kcal p.p.)
Categorie: vlees Keuken: Italiaans
Ingrediënten:
– 4 kipfilets , totaal 500 gram
– 1 ei
– 1 zakje MAGGI Ovenkrokant Provençaal
– 800 gram aardappelen, geschild
– 1 courgette, in plakjes
– 1 paprika, in stukjes
– 1 wortel, in plakjes
– 1 rode ui, gesnipperd
– scheutje olijfolie
MAGGI Ovenkrokant zet je met een gerust hart op tafel.
Je bereidt het zonder olie of boter en bovendien is de
mix vrij van toegevoegde smaakversterkers.
Bereidingswijze:
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 200 °C. Klop een ei los in een schaal en doe de krokante kruidenmix op een apart bord. Wentel de kipfilets door het ei. Laat even uitdruppelen en haal vervolgens de kipfilet door de krokante kruidenmix. Zorg dat de mix gelijkmatig is verdeeld over de filet. Leg de kipfilets op de bakplaat en bak ze ongeveer 20 min. in de oven tot de buitenkant krokant is en de kip goed doorbakken. Kook de aardappelen in 10-15 min. gaar. Bak intussen de courgette, paprika, wortel en rode ui in 5-10 min. met een beetje olie in de pan. Serveer de krokante kip met de aardappelen en de Italiaanse groenten.