Worteltaart met een kopje kruidenthee is een lekkere en gezonde(re) snack. Het onderstaande recept is glutenvrij en onweerstaanbaar lekker.
Dit heb je nodig voor 2 taartjes:
Voor de taartjes:
1 kop wortelpulp (bijvoorbeeld uit de juicer)
1 ei
1 schep kokosbloesemsuiker
1 volle theelepel pompoentaartkruiden of speculaaskruiden of kaneel
Voor de topping:
100 ml geitenhangop
Citroensap van een halve citroen Handje bessen
Frambozen (zoveel als je lekker vindt)
Overige benodigdheden
2 bakvormpjes (rond of vierkant)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de wortelpulp, het ei, de kruiden en de kokosbloesemsuiker in een middelgrote kom en meng goed, totdat het een consistent beslag vormt.
Verdeel het beslag over de 2 bakvormpjes en bak 30 minuten.
Knijp de citroen uit in de hangop en roer goed door. Doe de hangop en het fruit in de blender en de topping is klaar.
Smeer de bovenkant van de taartjes ermee in en garneer met wat frambozen.
Dit en meer lees je in ‘Good Food, Word in 1 maand de beste versie van jezelf’, geschreven door voedingscoach Laurianne Ruhé. Dit boek kun je online bestellen bij Bol.com.