Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maak zelf waterijsjes!

waterijsjes.png

Wat een kleuren, wat een smaken, wat een geuren! Vruchten uit tropische oorden zorgen voor instant vrolijkheid. Zo uit de hand al heerlijk, maar óók super lekker als ijsje.

Waterijsjes met sharonfruit en kiwi (6 stuks)

In het recept wordt uitgegaan van geschild fruit.

Ingrediënten
1 sharonfruit
2 kiwi’s
2 dl grenadine limonadesiroop

Bereiding

-Snijd het sharonfruit horizontaal (dus in gelijke richting met de bovenkant) in plakken van ½ cm dik.
-Maak de plakken op maat voor de ijsvormpjes met een stekertje.
-Snijd de kiwi’s ook in plakken van ½ cm dik.
-Verdeel de fruitplakken over ijsvormpjes.
-Meng de limonadesiroop met 1 dl water en verdeel over de ijsvormpjes.
-Sluit de vormpjes af met de dekselhouders, steek er stokjes in en zet ze in de vriezer.
-Laat de ijsjes in 3 uur bevriezen.

Bereidingstijd: 10 min. + 3 uur vriestijd

Tip: wrijf de vormpjes aan de buitenkant even in met de handen of met een warme theedoek. Zo kun je de ijsjes er gemakkelijk uit halen.

Ook interessant