Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Wat te doen met…

wat-te-doen-met.jpg

…Een sapcentrifuge?

Het is erg lekker om je dag te beginnen met een vers vruchtensapje. Een vruchtensapje zit boordevol vitamientjes, zodat je fris en fruitig de dag kunt beginnen.

Waarom een sapcentrifuge?
Veel vruchtensapjes uit de supermarkt bevatten helaas meer suiker dan fruit. Ook jammer is dat veel vruchtensap niet puur vruchtensap is, maar geconcentreerd sap aangelengd met water. Je denkt dan gezond bezig te zijn met je glas aardbei-sinaasappelsap, maar in werkelijkheid pomp je een gemaskeerde cola naar binnen. En de vruchtensappen die wel enkel uit puur vruchtensap bestaan, kosten al snel een euro of drie per liter.

Goedkoper en zelfs nog lekkerder is daarom zelf sapjes maken met een sapcentrifuge. De aanschaf van een sapcentrifuge kost een paar tientjes, maar het betaalt zich dubbel en dwars terug. Met een centrifuge weet je wat je drinkt en heb je zelf de controle over de zak met suiker. En je hebt geen 1,5 uur werk om vijf glazen jus d’orange te vullen, omdat je niet handmatig elke sinaasappel hoeft te persen. Met een sapcentrifuge kun je gemakkelijk een vers glas jus d’orange maken en nog vele andere heerlijke sapjes. Als je bij het boodschappen doen oplet dat je seizoensfruit en groente koopt, is het uiteindelijk ook nog eens goedkoper dan verse sapjes kopen.

Groente en fruit

Naast vruchtensapjes kun je ook groentesapjes maken met de centrifuge. Groenten bevatten minder suikers, dus minder calorieën. Ook lekker is het om fruit en groente met elkaar te combineren. Een slimme manier om aan je dagelijkse portie fruit en groente te komen, dus!

Wat kun je er mee?
Je kunt zelf gaan experimenteren met verschillende soorten fruit, kruiden en zuivelproducten. Smoothies, sappen, en zelfs gezonde ijsjes behoren tot de mogelijkheden. Tijdens warme zomeravonden kun je met je verse fruitsap ook een heerlijke cocktail maken! Voor de koks die niet 1,2,3 een eigen creatie op tafel hebben staan, hebben wij alvast het recept voor een heerlijke aardbei-bananensmoothie voor je!

Aardbei-bananen smoothie
Een frisse smoothie met aardbei, banaan, appel en sinaasappel. Een echte smoothie klassieker!


vlnr: Philips HR1865/00 sapcentrifuge € 159,-, Philips HR 1861/20 sapcentrifuge € 79,96, Severin ES 3559 sapcentrifuge € 49,95, Severin ES 3560 sapcentrifuge € 69,95

Ook interessant