Eten

Wat eten we vanavond? Zomerse erwtjessoep!

zomerse_erwtensoepje.jpg

Het klinkt een beetje gek misschien, erwtensoep eten in de zomer. Maar het smaakt juist heerlijk fris! Dan is het natuurlijk wel zaak om dit lekkere recept met fijne doperwtjes te gebruiken.

Dit lekkere, zomerse recept vonden we op de site van het Voedingscentrum.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
3 eieren
2 aardappelen
1 ui
150 g broccoli
2 tomaten
400 g doperwten (diepvries of verse)
peper
2 eetlepels vloeibare margarine
1 teentje knoflook
¼ groentebouillontablet met minder zout
½ klein bruin stokbrood

Zo maak je de soep

Kook de eieren hard. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in vijf minuten in wat water gaar. Roer de blokjes aardappel met een houten lepel tot puree.

Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes en de tomaten in stukjes. Fruit de ui met wat peper in de margarine glazig en pers de knoflook erboven uit.

Voeg de broccoli, tomaten, doperwten, gepureerde aardappelen en 500 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook het geheel in 5-7 minuten gaar.

Pel de eieren, hak ze grof en schep de stukken over de soep. Geef er het brood bij.

Smakelijk eten!

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant