Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Wat eten we in 2012?

wat-eten-we-in-2012.jpg

Wij zochten de eettrends van 2012 voor je op!

In 2012 gaan we weer naar de slager om ons vlees te halen. We eten veel ambachtelijke chocolade en lunchen met zeewier.

Ambachtelijke Chocolade
Gelukkig! Chocolade staat nog steeds in het rijtje. Wel gaan we dit jaar voor ambachtelijke chocolade met volwassen smaken. Denk aan citroengras, bosbes of wentelteefjes. Er komen steeds meer lokale producten op de markt, die meestal een betere smaak hebben.

Koreaans is het nieuwe Thais!
De pittige, stevige smaken van de Koreaanse keuken zijn de helemaal hot in Azië. Ook landen buiten Azië worden nieuwsgierig naar de Koreaanse gerechten. Deze bestaan vooral uit rijst, groenten, vis, zeewier en tofu. Daarnaast staat de Koreaanse keuken bekend om de diverse bijgerechten!

Het nieuwe eten met QR
Op verpakkingen van eten verschijnen steeds vaker QR codes. Deze Quick Response codes zijn bedoeld om snel advies en informatie over een product op te vragen. Je kunt de code namelijk scannen met je mobiel, terwijl je bijvoorbeeld in de supermarkt staat! De code op een fles wijn informeert je bijvoorbeeld over de keuze van de wijn bij een bepaald gerecht.

Zeewier tijdens de lunch
In de Verenigde Staten en in Engeland is het al een grote trend. Zeewier wordt geroosterd, gezouten en daarna verpakt om het knapperig te houden. Deze zeewiertraktatie zou zelfs net zo lekker zijn als chips, maar veel gezonder!

Meer glutenvrij
Steeds meer mensen hebben een glutenallergie. Goed nieuws! Chef-kok Thomas Keller is namelijk de glutenvrije formule ‘Cup4Cup gestart. Hij ontwikkelde glutenvrij bloem en meel, zodat mensen met een allergie ook weer van alles kunnen bakken!

Doe-het-zelf kits
Er is een enorme trend in mensen die willen begrijpen hoe hun eten wordt gemaakt. Daarom verschijnen er diverse ‘kits’ op de markt waarmee mensen zelf dingen kunnen maken. Leuk voor als je niet zo’n kooktalent bent! De kits begeleiden zelfs de meest voorzichtige en slechte koks.

De slager is terug
Steeds meer mensen halen hun biefstukje of sukadelapje weer bij de slager. Ze vinden het vlees in de supermarkten minder lekker. En extra handig, de slager kan je meteen tips geven over het bereiden van het vlees!

Mobiele eettentjes
Eetkraampjes zijn weer helemaal populair. Vooral in de Verenigde Staten zijn deze mobiele eetkraampjes weer terug. Koks kunnen op een goedkope manier de beste gerechten serveren. Een goede kwaliteit, zonder de kosten van een luxe restaurant.

Verstandige snacks
Snacks moeten tegenwoordig niet alleen lekker zijn, ze moeten ook gezond zijn. Daarom verschijnen er steeds meer tussendoortjes die gemaakt worden met gezondere ingrediënten. Zoete aardappelen en linzen in de vorm van een heerlijk stukje taart zijn al erg populair.

Zout
Zout is de smaakmaker en finishing touch voor veel gerechten. We gebruiken het dagelijks en het wordt in ontzettend veel producten verwerkt. Wist je ook dat zout er in alle soorten en smaken is? Overal ter wereld wordt zout gemaakt en elk product is weer net even anders. Denk bijvoorbeeld aan het zwarte zout van Hawaii.

Ook interessant