Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Warme quinoasalade met granaatappel

diy-scrub-van-granaatappel-maken-voor-een-stralend-gezicht.png

Een lang vol gevoel heb je met deze warme quinoasalade met tuinbonen en granaatappel zeker! Quinoa zit vol met vezels en bevat veel mineralen en antioxidanten. Een gezond ingrediënt dus.

Deze warme quinoasalade met tuinbonen en granaatappel is ideaal als hoofdmaaltijd in de zomer. Quinoa zit namelijk vol met vezels en bevat veel mineralen en antioxidanten. Geniet van dit lekkere recept van Rose Elliot uit haar nieuwe kookboek 30 Minuten Vegetarisch.

Ingrediënten (2–4 personen)
125 g quinoa
250 ml water
200 g tuinbonen, uit de diepvries
1 granaatappel
4 dunne lente-uitjes, gesnipperd
zout

Voor de dressing:
1 el bruinerijstazijn
1 el mirin (zoete rijstwijn)
2 tl gehakte verse munt

Bereidingswijze
Spoel de quinoa in een zeef onder de koude kraan af en doe hem dan met het water in een steelpan. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het ca. 15 minuten op laag vuur zachtjes koken tot al het water is verdampt en de quinoa luchtig is.

Kook intussen de tuinbonen 2–3 minuten in kokend water waarin ze net onderstaan. Giet ze af en zet ze snel onder koud water om ze te laten afkoelen. Duw ze indien nodig met je vingers uit de grijze velletjes, zodat de felgroene bonen die erin zitten tevoorschijn komen.

Meng alle ingrediënten voor de dressing, als je die gebruikt, schenk hem over de bonen en zet ze opzij.

Snijd de granaatappel overdwars doormidden. Houd een van de helften met het snijvlak naar beneden boven een kom en klop met een houten lepel tegen de zijkant van de granaatappel, zodat de glanzende rode pitjes loslaten; herhaal dit met de andere helft.

Doe de tuinbonen, granaatappelpitjes en gesnipperde lente-uitjes bij de quinoa en voeg zout naar smaak toe.

Meer vegetarische recepten

Maak je vegetarische menu compleet!

Toscaanse bonensoep
Tuinbonenlasagne
Fool van mango en kardemom

Het boek is voor €19,95 te bestellen via Kosmos Uitgevers. ISBN 9789021553023

Ook interessant