Eten

Warme camembert met noten, vijgen en zuurbessen

warme-camembert.jpg

Warme camembert met noten, vijgen en zuurbessen: heerlijk voor bij de borrel of voor op een feestje. Door een hele camembert met knoflook en rozemarijn in de oven te verwarmen, krijg je een heerlijke, geurende en smakelijke kaasdip.

Loopt het water je al in de mond? In slechts twintig minuten staat deze heerlijke warme traktatie bij jou op tafel.

Dit heb je nodig (4-6 personen):

  • 1 kleine camembert
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 vijgen, in partjes
  • handje gemengde gezouten, geroosterde noten
  • 1 el gedroogde zuurbessen
  • 1 pain d’épi of rustieke baguette

Bereidingswijze warme camembert met noten, vijgen en zuurbessen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder het papier van de camembert en zet het kaasje terug in het doosje.
  3. Kerf het korstje langs de rand in en verwijder de bovenkant.
  4. Snijd de naaldjes van ½ takje rozemarijn klein.
  5. Verdeel de knoflook en de kleingesneden rozemarijn over de bovenkant van de camembert, bedruppel met wat olijfolie en leg de bovenkant er weer op.
  6. Bak in het midden van de oven ± 15 min. of tot de camembert net is gesmolten. Leg de laatste 5 min. het brood erbij.
  7. Neem de camembert en het brood uit de oven.
  8. Verdeel de vijgen, noten en bessen over de camembert en garneer met de rest van de rozemarijn.

Bereidingsduur warme camembert met noten, vijgen en zuurbessen 5 minuten + 15 minuten oventijd.

Ziet er goed uit! 

warme camembert

Recept | Dosia Brewer

Fotografie | Maarten van der Wal

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-54. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant