Eten

Ontbijten met cake? Deze walnotencake met slechts 3 ingrediënten is makkelijk én gezond

deze-walnotencake-met-slechts-3-ingredienten-is-onwijs-gezond.jpg

De een ontbijt steevast met een bakje yoghurt en fruit terwijl de ander ieder dag start met havermout. Maar ontbijten met cake? Dat doen we vrijwel nooit, omdat het normaal gesproken niet bepaald de gezondste optie is. Met deze eenvoudige, glutenvrije walnotencake kun je overigens wél zonder pardon ontbijten.

En het allermooiste is dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt om hem te maken.

Walnotencake

Om niet direct na het ontbijt alweer trek te krijgen, is het belangrijk om een voedzame maaltijd te nuttigen na het wakker worden. En dan bij voorkeur een maaltijd die bestaat uit veel proteïne en gezonde vetten, zodat je bloedsuikerspiegel niet een grote piek en een diep dal krijgt. Walnoten zijn een goede, gezonde en plantaardige bron van proteïne, en zijn dan ook het belangrijkste ingrediënt van deze walnotencake.

Gezondheidsvoordelen walnoten

Waarom walnoten zo gezond zijn? Er zitten tal van gezondheidsvoordelen aan het eten ervan. Zo zitten ze boordevol omega 3-vetzuren: walnoten bevatten veel meer omega 3-vetzuren dan alle andere noten. Ook zit er veel magnesium in, net als veel vezels en vitamine E. Walnoten zouden ook de vetverbranding stimuleren en je hart- en bloedvaten in topconditie houden.

Recept walnotencake

Voor deze gezonde, vullende en lekkere walnotencake heb je slechts drie ingrediënten nodig. De kans bestaat dat je ze zelfs allemaal al in je keukenkastje hebt staan:

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten, ongebrande walnoten
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels honing of ahornsiroop

Onderstaande video toont hoe je deze ontbijtcake heel gemakkelijk maakt:

Bron | Fit Tovenares
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!  

Ook interessant