Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: wafeltosti van bladerdeeg met fricandeau, gekookt ei, ui en cheddar

recept-wafeltosti-van-bladerdeeg-met-fricandeau-gekookt-ei-ui-en-cheddar.jpg

Een tosti van bladerdeeg in wafelvorm, waarom ook niet? Deze wafeltosti is gevuld met fricandeau, gekookt ei, gebakken ui en cheddar. Een echte verwennerij!

Niet alle ingrediënten in huis? Je kunt heel gemakkelijk variëren met dit recept.

Dit heb je nodig voor 2 wafeltosti’s:

  • 2 eieren, hardgekookt
  • versgemalen peper, zout
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 8 plakken cheddar
  • 2 dikke plakken fricandeau (broodbeleg)
  • blaadjes van een paar takjes peterselie, grof gesneden

extra benodigdheden: wafelijzer

Lees ook:
Lekkere lunch: wraptosti met gerookte zalm, geroosterde paprika en camembert

Zo maak je de wafeltosti:

Bereidingstijd: zo’n twintig minuten

  1. Prak de eieren fijn en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de olie en fruit de ui hierin goudgeel
  3. Rol de bladerdeegplakjes uit tot rechthoekjes die in het ijzer passen.
  4. Verdeel de kaas, de fricandeau, het ei en de helft van de gebakken ui over twee plakjes bladerdeeg en dek af met de andere twee.
  5. Druk de randen aan en bak ze in het wafelijzer goudbruin en gaar.
  6. Verdeel de rest van de ui over de wafels, bestrooi met peterselie en serveer direct.

Eet smakelijk!

wafeltosti

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten | Els Sirejacob
Productie & bewerking | Colette Beyne.

Ook interessant