Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Waarom je knoflook nóóit in de koelkast moet bewaren

knoflook.jpg

Bewaar jij knoflook in de koelkast? Niet doen! Juist in de koelkast bederft deze smaakmaker snel. Wij vertellen je hoe knoflook het langst goed blijft. 

Gedroogde knoflook bewaar je op een droge, donkere en koele plaats. De ideale bewaartemperatuur is zestien graden. Een keukenkastje is bijvoorbeeld een prima plek. Dit geldt ook voor verse knoflook, die te herkennen is aan een groene steel.

Niet in afgesloten bakje

Stop knoflook niet in een afgesloten bakje, maar leg de bollen open en bloot in een mandje. Liefst een mandje met gaatjes, zodat er lekker veel lucht bij kan. Een papieren zak werkt ook prima. Als er vocht bij de knoflook komt, kan-ie snel gaan schimmelen of ontspruiten. Nog een reden waarom je deze smaakmaker beter niet in de koelkast kunt bewaren.

Invriezen kan makkelijk

Op deze manier kunnen bollen gedroogde knoflook tot wel acht weken goed blijven (bij verse knoflook is dat ongeveer vier dagen). Losse teentjes moet je wel iets sneller opmaken, die kun je maar drie tot tien dagen bewaren. Gebruik je weinig knoflook? Dan kun je de tenen ook invriezen. Stop gepelde of ongepelde tenen – net wat je makkelijker vindt – in een diepvrieszakje en leg het zakje in de vriezer. Het voordeel van gepelde tenen is dat je ze niet eerst hoeft te ontdooien voor gebruik. Je kunt er de hoeveelheid af raspen die je nodig hebt.

Bronnen | verseoogst.nl, WikiHow
Foto | iStock

 

Ook interessant