Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Waarom je kokosmelk aan roerei moet toevoegen

roerei.jpg

Pindakaas in je beker warme chocolademelk, koffie in een kopje tomatensoep en kokosmelk in roerei: wie echt wil scoren met een gerecht, waagt zich aan deze onverwachte combinaties. 

Kokosmelk in roerei

Op de site Huffingtonpost verscheen recent een berichtje dat een paar lepels kokosmelk van roerei een klein feestje maakt. Hoe dat zit? Kokosmelk zorgt voor een zachte textuur en meer smaak. Eigeel is van nature zoutig en licht boterig van smaak en gaat daardoor goed samen met zoet. Kokosmelk smaakt zoet en is nootachtig van aard en is daardoor de perfecte aanvulling bij roerei.

Chili met choco

Een echte winterhit: een bordje chili con carne met koffie en chocolade. Dit recept uit tijdschrift Allerhande voegt sterke koffie en pure chocolade toe aan het Mexicaanse gerecht. In de onderstaande video zie je in anderhalve minuut hoe je dit makkelijke én smakelijke gerecht maakt.

Oploskoffie in je bordje spaghetti

Volgens de Engelse supermarktketen Sainsbury’s wordt je bordje pasta onweerstaanbaar wanneer je een theelepeltje oploskoffie door de saus mengt. Het zou je spaghetti een vollere, intensere smaak geven. Hetzelfde geldt voor een kopje koffie door een pan tomatensoep. Volgens de supermarkt moet je trouwens vooral ook een keer wat chorizo aan je lasagne toevoegen en cranberrysaus op je tosti doen. Zo maak je het.

Pindakaas in een beker chocomelk

Het klinkt misschien gek, maar een likje pindakaas maakt je beker warme chocolademelk absoluut onweerstaanbaar. Door de warmte smelt de pindakaas en mengt het met de chocola. Het recept, en meer fijne recepten zoals warme choco met zeezout, vind je in dit artikel.

Tip van topkok Pierre Wind

Naast koffie en chocolade is er volgens topkok Pierre Wind ook een aantal andere producten die je als natuurlijke smaakmaker in gerechten kunt gebruiken. Hiermee haal je de smaak van een gerecht op en kun je ook het zout in een gerecht vervangen.

Dit zijn smaakversterkers: citroenrasp (of sinaasappel- en limoenrasp), bloemkool (geschaafd, als vervanger van kaas over carpaccio) of andere koolsoorten, vanille, suiker en truffel (in olie). In dit artikel op de site van tv-programma Kassa lees je hoe hij dit precies gebruikt.

Ook interessant