Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Waarom je de draadjes van een banaan eigenlijk op moet eten

vrouw-banaan.jpg

Als je een banaan eet, is de kans groot dat je na het pellen de ‘draadjes’ verwijdert. Toch is het verstandig om ze te laten zitten en op te eten. Ze schijnen namelijk een bron van voedingsstoffen te zijn.

De draadjes van de banaan vormen een complex weefsel, dat voedingstoffen en water naar de vrucht vervoert. Daardoor krijgt de banaan genoeg voedingstoffen, mineralen en vocht binnen om te groeien. Ook nadat bananen geplukt zijn, blijven er in de draadjes nog mineralen en voedingstoffen over, die ook voor ons heel erg gezond zijn, zo bericht goedgevoel.be. Daarom kunnen we de draadjes voortaan beter laten zitten als we een banaan eten.

Smoothie maken kan ook

Heb je moeite met het doorslikken van de draadjes? Doe de banaan (en eventuele andere vruchten) dan in de blender en maak er een lekkere smoothie van. Zo krijg je alsnog die goede voedingsstoffen binnen.

Bananenbrood

Trek gekregen in bananen? Maak dan eens dit ontbijtbrood met banaan en courgette. Ook een aanrader is dit bananenbrood met walnoten. Lekker bij de koffie!

Zo maak je een bruine banaan weer geel

En ligt er een overrijpe banaan in de fruitmand en weet je niet zo goed of je die nog kunt of wilt eten? Wij zagen deze truc voorbijkomen waarmee je binnen een uur een bruine banaan weer geel maakt.

Bron | goedgevoel.be
Foto | 123RF

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant