Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vruchten-mueslirepen met spelt

granolaklein.png

Met dit recept maak je heerlijke vruchten-mueslirepen met spelt. Lekker als tussendoortje en ook nog eens gezond! 

Wat heb je nodig

– 150 g boter op kamertemperatuur
– 1oo g fijne rietsuiker
– 1 snufje zout
– geraspte schil van 1 onbespoten citroen
– 250 ml zure room
– 100 ml melk
– 350 g ongezoete vruchtenmuesli
– 150 g sojavlokken
– 250 g halfwit speltmeel
– 3 tl wijnsteenbakpoeder
– 3 el gierstvlokken om te bestrooien

Zo maak je ze

Klop de boter op kamertemperatuur luchtig, tot zich punten vormen. Doe alle ingrediënten in volgorde in de deegkom en roer krachtig. Strijk vervolgens de massa op een groot, rechthoekig met bakpapier bedekt blik met een spatel glad en gelijkmatig uit. Bestrooi met gierstvlokken. Laat 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200°C en schuif het blik in het midden van de oven en bak het mengsel 15 minuten op 200°C. Snijd het gebak in ongeveer 3 cm brede en 9 cm lange repen, schuif deze in de oven en bak ze nog 10 tot 15 minuten op 200°C. Laat het gebak in de uitgeschakelde oven 5 minuten rusten.

Spelt

Ze noemen spelt ook wel de gezondheidsbron voor lichaam en geest. Het speltkoren bevat veel lichte, in water oplosbare bestanddelen die onze spijsverteringsorganen reinigen en bevorderlijk zijn voor het gehele organisme. Bovendien worden de lichaamscellen goed gevoed en versterkt. Een ziek lichaam kan zich herstellen, een gezond lichaam kan betere prestaties leveren.

Cover.indd

Meer recepten?

Dit recept komt uit het kookboek Bakken met spelt (ISBN: 9789044740042) van uitgeverij Deltas en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor € 14,95. Daarnaast is het boek te koop bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en grotere webshops.

Ook interessant