Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrouwen schommelen ruim 10 kilo in gewicht

gewicht-uitgelichte-afb.jpg

Uit recent onderzoek onder 2000 vrouwen is gebleken dat we ruim drie kilo lichter zijn in de zomermaanden! We schommelen maar liefst tien kilo in gewicht in ons leven.

Geniet je ook zo van het heerlijke zonnetje? Eindelijk weer tot ’s avonds laat buiten zitten, die fijne zomerjurkjes uit de kast en dagen op het strand doorbrengen. Bij dat laatste gaan bij veel vrouwen de alarmbellen rinkelen. Na de winter zijn de kilo’s eraan gevlogen, dus strak in bikini of badpak is er niet meer bij.

Schommelen

Uit recent onderzoek onder 2000 vrouwen is gebleken dat we ons misschien niet zo druk hoeven te maken want we zijn juist ruim drie kilo lichter in de zomermaanden! We schommelen gemiddeld maar liefst tien kilo in ons leven. En daarvan zijn we in de winter inderdaad op ons zwaarst. De kerst is de boosdoener van die overtollige kilo’s. Januari is de zwaarste maand en daarvan zijn die extra calorieën en alcohol toch echt de oorzaak.

Oorzaken onzekerheid gewicht

Vrouwen zijn onzeker over hun gewicht door verschillende factoren. Hierdoor besluiten we te lijnen en hopen we toch slanker de zomer in te gaan. Het niet meer passen in kleding staat bovenaan ons horrorlijstje. Dit is voor 54 procent van de ondervraagde vrouwen een doorslaggevende reden om eens wat vaker op de weegschaal te gaan staan. Voor 41 procent zorgt het zien van oude foto’s van zichzelf toen zij dunner waren voor een omslag. En 38 procent voelt zich niet lekker in haar vel tijdens het lopen. Ook worden we onzeker als we vrienden zien die wel in vorm zijn of slankere vriendinnen die zeggen dat ze zich dik voelen.

Ook interessant