Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Om je vingers bij af te likken: vrolijke minipaaspavlova’s

om-je-vingers-bij-af-te-likken-minipaaspavlovas-met-een-mascarpone-topping.jpg

Deze luchtige minipaaspavlova’s zijn heerlijk voor bij de koffie of thee. Ze hebben een topping van mascarpone. Hier word je toch vrolijk van?

Daarnaast zijn ze ook nog eens eenvoudig te maken. Dit recept is goed voor acht stuks.

Benodigdheden

  • 200 g eiwit*
  • 180 g poedersuiker
  • 1 el maïzena

Voor de topping

  • 100 g mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • vruchtvlees van 3 passievruchten
  • (gesuikerde) paaseitjes

Extra nodig: spuitzak met een gekartelde spuitmond.

*Je kunt bij de supermarkt gepasteuriseerd eiwit kopen in flesjes, wel zo makkelijk.

Bereidingswijze minipaaspavlova’s

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Klop voor de meringue het eiwit stijf.
  3. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix verder tot er pieken ontstaan. 
  4. Voeg dan al mixend de maïzena toe.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  6. Schep het eiwit in de spuitzak en spuit naast elkaar mooie, vrij hoge cirkels van meringue op het bakpapier.
  7. Laat de meringues ± 3 uur drogen in de oven. Zet dan de oven uit en laat ze volledig afkoelen in de oven, met de deur op een kier.
  8. Klop voor de topping de mascarpone los met de vanillesuiker en schep een lepel boven op de meringues.
  9. Verdeel het passievruchtvlees erover en leg er wat paaseitjes op.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 3 uur oventijd + afkoelen meringues.

Lees ook: Dat wordt smullen: Paaskoekjes met zelfgemaakte lemoncurd

Ziet er goed uit!

Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten | Sonja Peeters

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 14– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant