Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 2 Maandag – Zuurkoolquiche met rookworst

vrijdag-zuurkoolquiche-met-rookworst.jpg

Zuurkoolquiche met rookworst Categorie: vlees Keuken: Frans/Hollands

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 min. + 30-35 ovenmin.
ca. 625 kcal p.p.

Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
500 g verse zuurkool, uitgelekt
250 g rookworst, in blokjes
3 eieren
125 ml crème fraîche
75 g geraspte jonge kaas
2 tl gedroogde bladselderij of peterselie
quiche- of taartvorm (24-26 cm ø), ingevet

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Vouw overhangend deeg terug. Meng in een kom de zuurkool met de rookworst. Klop de eieren met de crème fraîche los. Voeg de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak toe. Meng het ei-kaasmengsel door de zuurkool. Verdeel de zuurkool over de deegbodem. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.

Ook interessant