HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 505 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Hollands
25 g boter
1 kg winterpeen, in plakjes
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1,5 l groentebouillon (van tablet)
1 zak knapper schuitjes (200 g)
1 zakje ijsbergsla (100 g)
150 g cranberrypaté
staafmixer
Smelt in een (soep)pan de boter. Bak de wortel 3 min. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de wortel in 10 min. gaar. Leg intussen de schuitjes op een schaal. Beleg ze met de sla en een stukje paté. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de patéschuitjes.
Tip Strooi nog wat gedroogde cranberries over de schuitjes.