Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag – Witloftaart met ham en kaas

vrijdag-witloftaart-met-ham-en-kaas.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 35-40 OVENMIN. (ca. 860 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
25 g boter
1 kg witlof, in brede repen
4 eieren
200 ml slagroom
150 g geraspte jongbelegen kaas
250 g schouderhamblokjes
50 g walnoten, grofgehakt
ingevette quichevorm (24 cm ø)

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het deeg. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de witlof in 8-10 min. zacht; laat het vocht verdampen. Meng de eieren met de slagroom, de kaas en zout en peper naar smaak. Schep de ham en de noten door de witlof. Verdeel de witlof over de deegbodem. Schenk er het eimengsel over. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Ook interessant