Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag: Varkenskoteletjes met rozijnenspinazie en rijst

vrijdag-varkenskoteletjes-met-rozijnenspinazie-en-rijst.jpg

![](http://cm.daphnecm.com/cmp.php/igp/r/cmp/sancromarecept/)

Categorie: vlees Keuken: Wereldkeuken

Hoofdgerecht (4 personen)
20 min. (ca. 725 kcal p.p.)

400 g witte rijst
1 el bruine suiker
0,5 el bouillonpoeder
5 el tomatenketchup
2,5 el Blue Band Vloeibaar
1 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1 tl kaneelpoeder
4 varkenskoteletjes (ca. 500 g)
2 el Croma Vloeibaar
2 middelgrote uien, gesnipperd
500 g verse spinazie
4 el rozijnen, geweld

Kook de rijst. Meng de suiker met 0,5 el bouillonpoeder, 1 el ketchup, 0,5 el vloeibare margarine, 0,5 tl cayennepeper, 0,5 tl paprika- en 0,5 tl kaneelpoeder.
Bestrijk de varkenskoteletjes met een beetje Croma Vloeibaar. Grill de koteletjes onder de voorverwarmde grill 2 min. aan elke kant. Gril nog eens 6 min en bestrijk de koteletjes regelmatig met het suiker- en kruidenmengsel.
Spuit 2 el Blue Band Vloeibaar in een hete wok en roerbak de ui 3 min. Roerbak de spinazie in delen in ca. 4 min. Roer er de rozijnen, 4 el ketchup en 0,5 tl cayennepeper, 0,5 tl paprika- en 0,5 tl kaneelpoeder door. Verdeel de rijst, spinazie en varkenskoteletjes over 4 borden.

Tip: Croma heeft een lekkere geur en smaak en is daarom ook uitermate geschikt voor een heerlijke jus.

Ook interessant