HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 325 kcal p.p.)
Ingrediënten
25 g boter
1 ui, gesnipperd
500 g spruiten, schoongemaakt
1 flinke kruimige aardappel (ca. 200 g), geschild in blokjes
1 liter groentebouillon (van tablet)
2 el verse roomkaas met kruiden
100 g gerookte zalmfilet, in reepjes
8 witte of bruine minibolletjes
staafmixer
Bereidingswijze
Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de ui. Schep de spruiten en aardappel erdoor en bak 1 min. zonder te kleuren. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de spruiten met de aardappel in 15 min. gaar. Pureer de soep met de staafmixer. Roer er de roomkaas door. Voeg de zalmreepjes met zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen en serveer met de bolletjes.
Variatietip
Vervang de zalm door plakjes rookworst.