Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag – Shoarmaquiche met champignons

quiche.png

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 35 OVENMIN. (ca. 580 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuke
n: Werelds

Wat heb je nodig?

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 400 g kipshoarma
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 400 g champignons, in plakjes
  • 4 eieren
  • 1 beker Griekse yoghurt (500 g)
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Bak de shoarma zonder extra olie in een koekenpan 3 min. zachtjes. Voeg de ui, de helft van de knoflook en de champignons toe en bak nog 3 min. Klop de eieren los met 200 g yoghurt. Meng er de kaas en zout en peper door. Schep de shoarma op de deegbodem. Schenk er het yoghurtmengsel over. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Meng de laatste 2 knoflooktenen door de resterende 300 g yoghurt. Serveer de knoflooksaus bij de quiche.

Tip: Lekker met knapperige reepjes ijsbergsla.

Ook interessant