Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag – Sandwich met gegrilde knolselderij & spek

vrijdag-sandwich-met-gegrilde-knolselderij-spek.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)

Ingrediënten
1/2 knolselderij
2 el olijfolie
8-12 plakken ontbijtspek
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 teen knoflook, geperst
125 ml crème fraîche
75 g rucola slamelange
8 handgesneden dikke plakken stevig brood
– grillpan

Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken van 3 mm. Bestrijk de knolselderij dun met de olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de knolselderij, in 2-3 porties, in 3 min. per kant bruin en beetgaar. Leg op een bord en bestrooi met (zee)zout. Leg het spek in de grillpan en bak krokant uit. Roer de kruiden, de knoflook en zout en peper naar smaak door de crème fraîche. Verdeel de slamelange met de knolselderij en het spek over 4 sneden brood. Schep er de kruidencrème op en dek af met de rest van het brood. Leg de sandwiches op 4 borden.

Ook interessant