Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag – Risotto met kip en bleekselderij

vrijdag-risotto-met-kip-en-bleekselderij.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 565 kcal p.p.)

Ingrediënten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
300 g kipfilet, in reepjes
1 struik bleekselderij, in boogjes
300 g risotto
1 l kippenbouillon (van tablet)
125 ml crème fraîche
50 g parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze
Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Bak de kipreepjes 3 min. mee. Schep de bleekselderij erdoor en bak 2 min. Voeg de risotto toe en bak 1-2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. Kook de rijst in 15-20 min. beetgaar. Neem de risotto van het vuur en meng er de crème fraîche met de helft van de kaas en peper naar smaak door. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en geef de rest van de kaas erbij.

Ook interessant