HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
15 MIN. (ca. 530 kcal p.p.)
Categorie: vis Keuken: Italiaans
500 g verse ravioli naar keuze
500 g broccoli, in roosjes
3 tomaten
3 el verse kruiden, bijv. dille, bieslook en/of basilicum
200 g rivierkreeftjes (koelvers)
5 el olijfolie extra vierge
Kook de ravioli in ruim water met zout volgens de aanwijzingen. Doe de broccoli met 50 ml water in een magnetronschaal. Dek af en stoom in 5-6 min. op vol vermogen (700 W) beetgaar. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de kruiden fijn. Meng de tomaat met de kruiden en de rivierkreeftjes. Schep er de olijfolie met zout en peper naar smaak door. Giet de ravioli af en verdeel over 4 borden. Lepel er de rivierkreeftjes met de kruidendressing over. Serveer met de broccoli.