Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag – Pompoensoep met briebroodjes

vrijdag-pompoensoep-met-briebroodjes.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
Speel hier ‘t spelletje: wie van de drie?
25 MIN. + 10 OVENMIN. (ca. 545 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 pompoen
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 tl gemalen komijn
2 tl kerriepoeder
1 l groentebouillon (van tablet)
8 kleine (brunch)broodjes (afbak)
200 g brie, in plakjes
1 tl gedroogde basilicum
4 el crème fraîche
– bakplaat, staafmixer

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten uit de vrucht. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de pompoen 3 min. mee. Schep de komijn en kerriepoeder erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Kook de pompoen in 15 min. gaar. Snijd intussen de broodjes open. Leg de open helften op de bakplaat . Verdeel er de brie over. Bak de broodjes 8-10 min. in de voorverwarmde oven. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de basilicum met zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen. Roer er de crème fraîche door en serveer met de briebroodjes.

Koele soep voor de kids!
Met een ijsklontje in de opgeschepte soep kunnen ook de kinderen meteen beginnen met eten.

Ook interessant