Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag – Plaattaart met kapucijners & spekjes

vrijdag-plaattaart-met-kapucijners-spekjes.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands / Frans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 795 kcal p.p.)

Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 groot blik tomatenpuree (140 g)
3 el olijfolie
250 g magere spekreepjes
2 uien, in ringen
2 potten jonge kapucijners (à 340 g), uitgelekt
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
75 g geraspte jongbelegen kaas
1 el wittewijnazijn
100 g slamelange naar keuze
bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de deegplakjes op de bakplaat, laat de naden overlappen en druk ze aan. Snijd het deeg op 1 cm van de rand in, maar niet helemaal door. Prik het deeg in met een vork en bestrijk met de tomatenpuree. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de ui toe en bak in 3 min. zacht, zonder te kleuren. Schep er de kapucijners met de peterselie en zout en peper naar smaak door. Verdeel de kapucijners over de tomatenpuree. Bestrooi met de kaas. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Maak de slamelange aan met 2 el olijfolie, de wijnazijn, zout en peper. Snijd de taart in stukken en serveer met de salade.

Ook interessant