Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag: Pita falafel met hummus

vrijdag-pita-falafel-met-hummus.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Libanees

Categorie: vegetarisch
Keuken: Libanees

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 535 kcal p.p.)

Ingrediënten
3 blikken kikkererwten (à 400 g), uitgelekt
4 tenen knoflook, geperst
1 tl gemalen komijn
2 el bloem
5 el olijfolie
1-2 el citroensap
4 maaltijdpita’s
4 tomaten, in partjes
1 ui, in ringen
1 bakje of bos peterselie, grof gesneden
staafmixer of keukenmachine

Bereiding
Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine 2 blikken kikkererwten met 2 tenen knoflook, en de komijn. Voeg de bloem met zout en peper naar smaak toe. Vorm er ca. 16 falafel-balletjes van. Pureer voor de hummus het laatste blik kikkererwten met de laatste 2 tenen knoflook en zo’n 3 el olijfolie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Verwarm de maaltijdpita’s volgens de aanwijzingen. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de falafel in 4 min. bruin en krokant. Vul de pita’s met de falafel, tomaat, ui, peterselie en een flinke lepel hummus.

Ook interessant