Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag – Pindasoep met kip

vrijdag-pindasoep-met-kip.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 450 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Oosters

Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
500 g nasi-bamigroenten (koelvers)
250 g champignons, in plakjes
1,5 l kippenbouillon (van tablet)
300 g kipfilet
5 volle el pindakaas
3 el ketjap manis

Bereidingswijze
Verhit in een wok de olie. Bak de groenten 4 min. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook in de bouillon in 10-12 min. gaar. Neem de kipfilet uit de wok. Schep de pindakaas in de soep en laat smelten. Roer regelmatig en verdeel intussen de kipfilet in stukjes. Doe de kip terug in de soep. Voeg de ketjap met peper (of sambal) naar smaak toe. Serveer met extra sambal, kroepoek en naar wens seroendeng.

Tip
Kook een handvol witte rijst met de kipfilet mee gaar voor een extra stevige soep.

Ook interessant