Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 28 Vrijdag – Paprikasoep met crostini

vrijdag-paprikasoep-met-crostini.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. + 5 OVENMIN. (ca. 575 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Mediterraan

5 el olijfolie
800 g rode paprika, in reepjes
1 ui, gesnipperd
8 zongedroogde tomaten, fijngesneden
1,5 l kippenbouillon (van tablet)
1 stokbrood, in plakjes
150 g zuivelspread naturel
2 el basilicum , fijngesneden
100 g rauwe ham
bakplaat
staafmixer

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit in een (soep)pan 2 el olijfolie. Fruit de ui. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Schep er 6 tomaatjes door. Schenk de bouillon erbij en kook de paprika in 10 min. gaar. Leg intussen het stokbrood op een bakplaat. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 5 min. goudbruin en krokant (= crostini). Meng de zuivelspread met de rest van de tomaatjes, de basilicum en zout en peper naar smaak. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Besmeer de crostini met de tomaten-basilicumcrème en verdeel er de ham over. Schep de soep in 4 kommen en serveer met de crostini.

Ook interessant