Eten

vrijdag – Mozzarellasalade met pesto

vrijdag-mozzarellasalade-met-pesto.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
15 MIN. + 10 OVENMIN. (ca. 775 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 focaccia (afbak, 350 g)
100 g pesto
2 el olijfolie
150 g rucola slamelange
1 rode ui, in halve ringen
500 g pomodori, in plakjes
3 bollen (buffel)mozzarella, in plakken
150 g gemarineerde groene olijven

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bak de focaccia in de voorverwarmde oven in 10 min. bruin en knapperig. Meng 1 el pesto met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Maak de slamelange aan met de pestodressing. Verdeel de sla met de uiringen over 4 borden. Leg er de tomaat, mozzarella en olijven op. Snijd de focaccia in stukken. Serveer de salade met de focaccia en de resterende pesto.

Ook interessant