Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag – Mexicaanse kippensoep met nachos

vrijdag-mexicaanse-kippensoep-met-nachos.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 5 OVENMIN. (ca. 375 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Mexicaans

2 el zonnebloemolie
2 uien, in ringen
1 tl gemalen komijn
1,5 l kippenbouillon (van tablet)
300 g kipfilet
1 blik maïs (300 g), uitgelekt
1 pot milde salsa (350 g)
50 g tortilla chips
75 g geraspte belegen kaas
ovenschaal

Verwarm de ovengrill voor. Verhit in een (soep)pan de olie. Fruit de uiringen. Schep er de komijn door en schenk de bouillon in de pan. Kook de kipfilet in de bouillon in 10 min. gaar. Neem uit de pan en verdeel in stukjes. Doe het kippenvlees met de maïs en 300 g salsa terug bij de bouillon. Verwarm nog 5 min. Doe de tortilla chips in een ovenschaal en strooi er de kaas over. Laat de kaas onder de hete ovengrill smelten. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met de nachos en rest van de salsa.

Ook interessant