Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag – Mediterraan spinazietaartje

vrijdag-mediterraan-spinazietaartje.jpg

Categorie: Mediterraan Keuken: Frans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 485 kcal p.p.)

Ingrediënten
8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
4 el olijfolie
600 g verse spinazie, gewassen
8 zongedroogde tomaten in olie (pot), in reepjes
100 g feta
4 eieren
150 g Griekse yoghurt
100 g slamelange naar keuze
1 el balsamicoazijn
4 eenpersoonsquichevormen (12-14 cm ø), ingevet

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vormen met de plakjes deeg. Vouw of rol overhangend deeg terug. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de reepjes tomaat toe en schep de spinazie op de deegbodems. Verkruimel de feta boven de taartjes. Klop de eieren los met de yoghurt en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de spinazie. Bak de spinazietaartjes in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Maak de salade aan met de resterende 2 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Zet de taartjes op 4 borden en schep er de salade bij.

Ook interessant