Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag: Maaltijdsalade met zalm en avocado

vrijdag-maaltijdsalade-met-zalm-en-avocado.jpg

Categorie: vis Keuken: Werelds

Categorie: vis
Keuken: Werelds

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 600 kcal p.p.)

Ingrediënten
450 g krieltjes
5 el olijfolie
1 el wijnazijn
2 tl honing
2 tl grove mosterd
4 zalmfilets
1 avocado
150 g krulslamelange
2 stengels bleekselderij, in boogjes
1 rode ui, in halve ringen

Bereiding
Kook de krieltjes in een bodem water met zout in 10 min. gaar. Klop een dressing van 3 el olijfolie, de wijnazijn, de honing, de mosterd en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en bak ze in 2-3 min, per kant bruin en van binnen rosé of naar wens gaar. Halveer de avocado, schil de vrucht en wip er de pit uit. Snijd het vruchtvlees in schijfjes. Meng de salade met de avocado, de bleekselderij, de rode ui en de helft van de dressing. Verdeel de salade over 4 saladekommen of borden. Maak de salade af met de krieltjes en de zalmfilet en de rest van de dressing.

Ook interessant