Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag: Lamsworstjes met Spaanse aardappeltjes

vrijdag-lamsworstjes-met-spaanse-aardappeltjes.jpg

Categorie: vlees Keuken: Spaans

Categorie: vlees
Keuken: Spaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 595 kcal p.p.)

Ingrediënten
6 el olijfolie
300 g lamsworstjes
900 g aardappelblokjes (koelvers)
2 tenen knoflook
2 tl milde of pikante paprikapoeder
75 g serranoham, in reepjes
1 bos platte peterselie (20 g)
500 g tomaten, in plakjes
1 ui, in halve ringen
1 el sherry- of rodewijnazijn

Bereiding
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de lamsworstjes in 10 min. bruin en gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 8 min. goudbruin en gaar. Bak de knoflook 1 min. mee. Schep er de paprikapoeder met de serranoham en peterselie door. Bak nog 1-2 min. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de tomaat met de uiringen over een schaal. Besprenkel met de resterende 2 el olijfolie, de azijn, zout en peper. Verdeel de aardappeltjes over 4 borden. Leg er de lamsworstjes bij en serveer met de tomatensalade.

Ook interessant