Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vrijdag – Kippensoep met ’n eitje

vrijdag-kippensoep-met-n-eitje.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 595 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands

4 kipdrumsticks
2 l kippenbouillon (van tablet)
4 eieren
1 prei, in ringen
1 zak Hollandse roerbakgroenten (400 g)
100 g witte rijst
1 stokbrood

Kook de kipdrumsticks in de bouillon in 15 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer de eieren. Neem de drumsticks uit de soep. Voeg de groenten en de rijst toe en kook de soep 10 min., tot de rijst gaar is. Haal het kippenvlees van de drumsticks en doe terug in de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen, leg het ei in de soep en serveer met het stokbrood.

Ook interessant